Terug

  • 100% natuurlijk
  • Ideaal voor werkschoenen
  • Ideaal voor sportschoenen

Zweetvoeten

Zweetvoeten

Alles over zweetvoeten - en hoe je er vanaf komt

Zweetvoeten

Zweetvoeten, tja we hebben er allemaal wel eens last van. Maar wat zijn het eigenlijk en hoe komen we eraan? En beter nog, hoe komen we er vanaf?

Zweetvoeten zijn eigenlijk voeten die vochtig zijn. Maar de term zweetvoeten wordt vaak meteen geassocieerd met een minder prettige, zeg maar gerust, stinklucht. De een heeft het over een kaaslucht, de ander over meurpoten, weer een ander heeft het over, nou ja, verzin het maar:)

Eigenlijk worden zweetvoeten veroorzaakt door 3 dingen:
Vocht, bacteriën, en een temperatuur tussen de 30 en 40 graden.

De combinatie van deze drie dingen zorgt ervoor dat bacteriën zich heel snel kunnen gaan verspreiden. Deze laatste vrienden zijn de grootste boosdoener voor het veroorzaken van zweetvoeten: ze consumeren namelijk dode huidcellen en deze bevinden zich voornamelijk tussen de tenen en op de voetzolen. De bacteriën zetten het stofje aminozuur om in methaanthiol, dat als eigenschap heeft, jawel je raadt het al: dat het stinkt!

De vochtigheid zorgt ervoor dat de bacteriën gemakkelijk gedeien en zich blijven vermenigvuldigen. Niet best dus.

Wat helpt tegen zweetvoeten?

Zorg ervoor dat je je voeten zo droog mogelijk houdt. Dit kan je doen door schoenen te kiezen die goed ventileren. Probeer dus schoenen van rubber of nylon of andere kunststoffen te mijden en je sokken dagelijks te wisselen. Katoen werkt het beste.

Een korte termijn oplossing is het gebruik van alcohol op je voeten. De alcohol doodt de bacteriën, maar meestal werkt dit maar kort. Goede ventilatie of absorberen van het vocht werkt langduriger en beter.

Jodium is een sterk antibacterieel middel, dat je gemakkelijk kunt smeren op je voeten.

Ook wisselbaden, dus afgewisseld warm en koud, helpt om de bloedcirculatie in je voeten te verbeteren. Hierdoor krijg je minder vocht en dus minder kans op zweetvoeten.

Ook houten schoenspanners zou je kunnen proberen: hout neemt vocht op en verspreidt een houtgeur.

Kaneelzolen tegen zweetvoeten

Waarom werken de kaneelzolen van Heppiefeet dan zo goed? Omdat de kaneelzolen zijn gemaakt van 100% katoen en gevuld zijn met kaneel. Het kaneel heeft een sterk antiseptische werking en helpt daardoor erg goed tegen bacterievorming. Het katoen absorbeert en het kaneel zorg ervoor dat er een heerlijke geur wordt verspreid en het vochtgehalte daalt. De zweetgeur is daarmee bijna direct verdwenen. Bovendien werkt kaneel heel goed tegen schimmels en kloofjes. Goed aan te raden dus als je last hebt van zweetvoeten.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »